ASAHI TERVEYSLIIKUNTA

Asahi on japania ja tarkoittaa auringonnousua tai aamuaurinkoa. Asahissa liikkuminen on hidasta, kaunista, pehmeää ja perustuu hengityksen rytmiin. Liikkeet ovat helppoja, mutta monipuolisia ja ne tehdään omaa kehoa kuunnellen ja sen rajoitukset huomioonottaen.

Asahi perustuu aasialaisen, erityisesti kiinalaisen terveysliikunnan muotoihin. Näitä liikuntamuotoja on käytetty Asahi-liikkeiden suunnittelun lähtökohtana. Tuloksena on ollut helposti omaksuttavia liikkeitä sisältävä terveysliikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille.

Liikkeiden oppiminen on helppoa, harrastaja voi heti keskittyä liikkeiden tuomaan hyvään oloon. Asahin liikkeet suoritetaan hitaan hengityksen tahdissa. Tällä periaatteella on suora vaikutus mieleen. Hidas hengitys poistaa kiireen tunnun ja synnyttää tunteen kehon ja mielen sopusoinnusta. Lihasjännitykset ja stressi alkavat kadota.

Asahissa liikkumisen tapa on hidasta ja pehmeää ja liikkeet tapahtuvat hengityksen tahdissa. Tällainen liike palkitsee liikkujan nopeasti muuttamalla hänen mielentilaansa positiiviseen suuntaan.

Liikkeet ovat pehmeitä ja ne suoritetaan minimaalisen voimanponnistuksen avulla. Siitä huolimatta lihaksissa vaihtelee jännityksen ja rentouden sykli. Siten lihaksisto opetetaan rentoutumaan liikesuorituksen jokaisessa lepovaiheessa. Koko keho liikkuu liikkeen yhteydessä.

Asahi on menetelmänä yksinkertaisuudestaan huolimatta varsin kattava. Se sisältää sekä kehon että mielen rentoutuksen, niska-hartia-, selkä-, jalka- ja tasapainoharjoitukset sekä hengityksen ja mielen tasaamisen. Koko keho saadaan liikuntaan mukaan ja mieli ohjaa kaikkia liikkeitä. Keho ja mieli muodostavat yhden kokonaisuuden. Aistit herkistyvät aistimaan omaa kehoa ja ympäröivää avaruutta entistä hienovaraisemmalla tavalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Aava 3